Tietoa meistä

Suomen Optometrian ammattilaiset ry, SOA, on optikon tai optometristin tutkinnon suorittaneiden, optometristiopiskelijoiden ja näönhuollon tehtävissä työskentelevien oma ammattiyhdistys.

SOA on jäsenyhdistys Toimihenkilöliitto ERTOssa, jonka asiantuntemuksella neuvotellaan optikoiden valtakunnallisesti yleissitova työehtosopimus. SOA sopii kaikkien optikkoliikkeissä työskentelevien optikoiden, optometristien ja optometristiopiskelijoiden työehdoista.

SOA on myös Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry yhteistyöjäsen.

Me yhdessä olemme SOA

Jokainen jäsen ja me kaikki yhdessä ympäri maata olemme SOA ja sen toiminta.

Ammattiyhdistyksemme järjestäytymisaste on korkea ja yksi tärkeimpiä tehtäviämme on jäsenten neuvonta ja auttaminen työsuhdeasioissa. Pidämme jäsenemme ajan tasalla terveydenhuollon ja työelämän lainsäädännöllisistä sekä yhteiskunnallisista muutoksista.

Ylläpidämme ja edistämme optikoiden ammattitaitoa sekä parannamme ammatin arvostusta laillistettuna terveydenhuollon ammattilaisena. Tavoitteenamme on, että ammattikuntamme hoitaa merkittävän osan maamme ennaltaehkäisevästä silmien terveydenhuollosta.

 

SOA ry on Toimihenkilöliitto ERTOn jäsenyhdistys


Toimihenkilöliitto ERTO ry edustaa yksityisen sektorin asiantuntijoita ja ammattilaisia. Ammattiliitto muodostuu kuuden eri toimialan valtakunnallisesta jäsenyhdistyksestä. ERTO on perustettu vuonna 1968 ja on ollut aina puoluepoliittisesti sitoutumaton. ERTO on osa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ta.


Tietoa ERTOsta

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olet yksi meistä, jos työskentelet terveydenhuollon ammattilaisena optikkoliikkeessä, yksityisessä terveydenhuollossa, lääkäriasemalla tai sairaalassa tai toimit muissa näönhuollon tehtävissä. Kun liityt SOAan, liityt samalla Toimihenkilöliitto ERTOon ja saat käyttöösi kaikki liiton palvelut ja edut.

SOAn ja ERTOn jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua ERTOn vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme tai ERTOn sivuilta. Tapahtumakalenteristamme näet myös ajankohtaiset Näe ry:n järjestämät tapahtumat ja koulutukset.

Haluatko henkilöstönedustajaksi eli HEDiksi? HEDit ovat työntekijöiden työpaikalla keskuudestaan valitsemia henkilöitä, jotka toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään. Osa HEDeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.