Puheenjohtajan puheenvuoro: Laskevatko palkat ja pitenevätkö työajat? Ovatko työehtosopimukset vaarassa?

Työnantajaliitto Teknologiateollisuus ilmoitti 25.3. lopettavansa työehtosopimusten tekemisen. Mitä se tarkoittaa? Mitä heijastusvaikutuksia päätöksellä on? Tehdäänkö jatkossa työehtosopimuksia lainkaan? Sovitaanko työehdoista ja palkankorotuksista pelkästään työpaikoilla? Voivatko palkat laskea ja työpäivät pidentyä? Mitä tarkoittaa yleissitova työehtosopimus ja onko meillä niitä jatkossa?

Tervetuloa kuuntelemaan ERTOn puheenjohtajan Juri Aaltosen ajankohtaista katsausta työehtosopimusten merkityksestä tänään ja tulevaisuudessa.

Tilaisuus livetekstitetään.

Toivomme ilmoittautumista oheisen ilmoittaudu-linkin kautta.

Tilaisuuteen voi osallistua tästä linkistä ilman ilmoittautumistakin.

Tapahtuma ERTO:n sivuilla

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olimme mukana vastaamassa Helsingin Sanomissa 21.1.2019 esitettyihin virheellisiin väitteisiin optikoiden ammattitaidosta. Optometristi (AMK) -tutkinnon opetussuunnitelmassa ei kouluteta liiketalouden tai myynnin ammattilaisia, vaan Valviran laillistamia terveydenhuollon ammattihenkilöitä, joiden erikoisalaa ovat näkeminen ja silmäterveys.

Osallistu verkkoseminaariin ”Arjen innovaatioilla työhyvinvointia ja tuottavuutta” 29.11 klo 9:30-10:30 .   Projektipäällikkö Minna Issakainen Hämeen Ely-keskuksesta kertoo työpaikoilla kokeilluista arjen innovaatioista, joiden tavoitteena on ollut lisätä työhyvinvointia ja tuottavuutta. Verkkoseminaarissa kuulet arvioita siitä, miten...

Työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa oman työpaikan turvallisuuteen, työntekijöiden terveyteen ja työkykyyn liittyvissä asioissa työpaikalla. Työsuojelun yhteistoiminnan tarkoitus on edistää työnantajan työntekijöiden välistä vuorovaikutusta, sekä parantaa työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia ...