Näin selviydyt työelämässä -webinaari

Oletko työurasi alussa, siirtymässä työelämään tai kenties aloittamassa kesätyöt? Ovatko työelämän pelisäännöt vielä tuntemattomia? Tiedätkö, mistä asioista kannattaa työsopimuksessa sopia ja mitä kannattaa välttää? Tule mukaan ERTOn Näin selviydyt työelämässä -webinaariin kuulemaan lakimiehemme tärkeimmät vinkit työelämään.

Webinaarissa käydään tiiviisti läpi työelämän oikeuksien ja velvollisuuksien kannalta tärkeimpiä sääntöjä, kuten työsopimuksen solmimista, palkanmaksua, työaikaa, vuosilomaa, työsuhteen alkamista ja päättymistä. Kuulet myös, mitä ERTOlla on tarjota työelämäsi tueksi.

Koulutus järjestetään Teams-webinaarina. Lähetyksen seuraaminen ei edellytä Teams-sovelluksen käyttöönottoa, vaan voit seurata sitä myös verkossa.

Webinaarin aikana sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta. Voit lähettää myös etukäteen aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Lisää kysymys ilmoittautumisen yhteydessä Lisätietoja-kohtaan.

Kouluttajana toimii ERTOn lakimies Akseli Haapaniemi.

Webinaari on maksuton. Tervetuloa mukaan!

Tapahtuma ERTO:n sivuilla

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olimme mukana vastaamassa Helsingin Sanomissa 21.1.2019 esitettyihin virheellisiin väitteisiin optikoiden ammattitaidosta. Optometristi (AMK) -tutkinnon opetussuunnitelmassa ei kouluteta liiketalouden tai myynnin ammattilaisia, vaan Valviran laillistamia terveydenhuollon ammattihenkilöitä, joiden erikoisalaa ovat näkeminen ja silmäterveys.

Osallistu verkkoseminaariin ”Arjen innovaatioilla työhyvinvointia ja tuottavuutta” 29.11 klo 9:30-10:30 .   Projektipäällikkö Minna Issakainen Hämeen Ely-keskuksesta kertoo työpaikoilla kokeilluista arjen innovaatioista, joiden tavoitteena on ollut lisätä työhyvinvointia ja tuottavuutta. Verkkoseminaarissa kuulet arvioita siitä, miten...

Työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa oman työpaikan turvallisuuteen, työntekijöiden terveyteen ja työkykyyn liittyvissä asioissa työpaikalla. Työsuojelun yhteistoiminnan tarkoitus on edistää työnantajan työntekijöiden välistä vuorovaikutusta, sekä parantaa työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia ...