Eläköityminen – uhka vai mahdollisuus?

Mitä paremmin olet varautunut elämäntilanteessasi tapahtuviin muutoksiin, sitä helpompi niistä on selvitä!

Eläkkeellä tulot yleensä pienenevät ja tähän on hyvä varautua. Mitä aiemmin aloitat varautumisen, sen parempi. Mutta niin kuin aina – koskaan ei ole liian myöhäistä! Taina Rajanen Takuusäätiöstä kertoo, miten eläkevuosiin voi ja kannattaa varautua taloudellisesti.

Tilaisuudessa käsitellään seuraavia aiheita ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asioista, jotka mietityttävät.

– tulevan eläkkeen tarkistaminen
– omat menot ja budjetointi
– luotot ja velat
– tavoitteellinen säästäminen
– asuminen
– huoletta tulevaisuuteen

Saat myös vinkit Takuusäätiön ”Testaa taloutesi tila” ja ”Minkälaisia eläkepäiviä voit viettää?” -testeihin ja kuulet ”Velattomana tulevaisuuteen” -verkkovalmennuksesta.

Olen Taina Rajanen, arjen raha-asioiden asiantuntija. Työskentelen verkostokoordinaattorina Takuusäätiössä, joka on voittoa tavoittelematon sosiaalialan järjestö. Toimipisteeni sijaitsee Oulussa, Kumppanuuskeskuksessa.

Olen ollut ERTOn jäsen noin 14 vuotta ja oma jäsenyhdistykseni on YSTEA. Eläke-aikaan liittyvät asiat kiinnostavat minua tällä hetkellä henkilökohtaisesti, sillä oma työurani on jo loppusuoralla.

Taina Rajanen katsoo kameraan.

Ilmoittaudu tähän tilaisuuteen 3.10 mennessä.
Saat osallistumislinkin ilmoittamaasi sähköpostiin edellisenä päivänä (4.10).

ERTO ja Takuusäätiö järjestävät yhteistyössä kaksi tilaisuutta:
Eläkeköityminen uhka vai mahdollisuus? 5.10
Varmoin askelin eläkkeelle 13.10 >> Lue lisää ja ilmoittaudu myös tähän tilaisuuteen

Tapahtuma ERTO:n sivuilla

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olimme mukana vastaamassa Helsingin Sanomissa 21.1.2019 esitettyihin virheellisiin väitteisiin optikoiden ammattitaidosta. Optometristi (AMK) -tutkinnon opetussuunnitelmassa ei kouluteta liiketalouden tai myynnin ammattilaisia, vaan Valviran laillistamia terveydenhuollon ammattihenkilöitä, joiden erikoisalaa ovat näkeminen ja silmäterveys.

Osallistu verkkoseminaariin ”Arjen innovaatioilla työhyvinvointia ja tuottavuutta” 29.11 klo 9:30-10:30 .   Projektipäällikkö Minna Issakainen Hämeen Ely-keskuksesta kertoo työpaikoilla kokeilluista arjen innovaatioista, joiden tavoitteena on ollut lisätä työhyvinvointia ja tuottavuutta. Verkkoseminaarissa kuulet arvioita siitä, miten...

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksessa on siirrytty 1.4.2022 alkaen 5-päiväiseen vuosilomalaskentaan. 1.5.2023 alkaen vuosiloma annetaan 5-päiväisen vuosilomaviikon mukaisesti. Tule mukaan Sote ry:n jäseniltaan oppimaan ja kertaamaan 5-päiväiseen vuosilomaviikkoon liittyv...