Säännöt ja arvot

Sääntöjemme mukaisesti tehtävämme on koota yhdistykseen kaikki optikon tai optometristin tutkinnon suorittaneet laillistetut terveydenhuollon ammattihenkilöt, tutkintoa suorittavat optometristiopiskelijat sekä muut näönhuollon tehtävissä työskentelevät henkilöt.

Toimimme työmarkkina- ja ammatillisena etujärjestönä sekä edunvalvojana ja kehitämme jäsentemme työehtoja, työoloja ja työelämätietoutta.

Suomen Optometrian Ammattilaiset ry SOAn kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta-alueena on koko Suomi.

SOAn epävirallinen nimi on ruotsiksi Finlands Professionella i Optometri ja englanniksi Finnish Professionals of Optometry. Säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä SOA.

SOAn säännöt » 

SOA on Toimihenkilöliitto ERTOn jäsenyhdistys. Yhteisiä arvomme ovat

  • lähellä jäsentä
  • reilusti
  • osaavasti
  • edistyksellisesti

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olet yksi meistä, jos työskentelet terveydenhuollon ammattilaisena optikkoliikkeessä, yksityisessä terveydenhuollossa, lääkäriasemalla tai sairaalassa tai toimit muissa näönhuollon tehtävissä. Kun liityt SOAan, liityt samalla Toimihenkilöliitto ERTOon ja saat käyttöösi kaikki liiton palvelut ja edut.

SOAn ja ERTOn jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua ERTOn vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme tai ERTOn sivuilta. Tapahtumakalenteristamme näet myös ajankohtaiset Näe ry:n järjestämät tapahtumat ja koulutukset.

Haluatko henkilöstönedustajaksi eli HEDiksi? HEDit ovat työntekijöiden työpaikalla keskuudestaan valitsemia henkilöitä, jotka toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään. Osa HEDeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.