Suomen Optometrian Ammattilaiset ry tukee optisen alan jatkokouluttautumista

Tarjoamme seuraaviin ammattioikeuskursseihin koulutustukea:

  • Optikon rajattu lääkkeenmäärääminen
  • Työterveyshuollon asiantuntijakoulutus optikoille ja optometristeille

 

Suomen Optometrian Ammattilaiset ry:n jäsenellä on oikeus hakea koulutustukea, kun kurssille osallistutaan omakustanteisesti. Ehtona tuelle on, ettei henkilö saa tukea muilta toimijoilta kuten mm. työnantajaltaan. Koulutustuen arvo on 15% käytävän kurssin hinnasta.

 

Tarjoamme myös tukea täydennyskouluttautumiseen. Suomen Optometrian Ammattilaiset ry:n jäsenellä on oikeus hakea koulutustukea, kun koulutukseen osallistutaan omakustanteisesti. Ehtona tuelle on, ettei henkilö saa tukea muilta toimijoilta kuten mm. työnantajaltaan, eikä Suomen Optometrian Ammattilaiset ry tarjoa koulutukseen lippua jäsenhinnalla. Koulutustuen arvo on 10% käytävän koulutuksen hinnasta. 

 

Optometristin ylempää kliinistä tutkintoa suorittavalla jäsenellä on oikeus hakea koulutustukea. 300 euron arvoista apurahaa voi hakea kotimaan opintoihin. Ulkomaan opintoihin anottavan apurahan arvo on 500 euroa. Apurahan tarkoituksena on tukea optometristien kouluttautumista ylemmissä ammattitutkinnoissa, kehittäen optometristin henkilökohtaista osaamista, erikoistumista, optista alaa, sekä välittää uutta tietoa työyhteisöön ja muille optometrian ammattilaisille.

 

Suomen Optometrian Ammattilaiset ry:n apurahahakemukset voidaan toimittaa vapaamuotoisena sähköpostitse osoitteeseen jyri.vestervik(at)erto.fi. 

 

Vuonna 2021 Oulun Ammattikorkeakoulussa Clinical Optometry, YAMK opinnot aloittanut opiskelija on oikeutettu anomaan 1 500 euron arvoista apurahaa Bror Biese -säätiöltä. Apurahaa saavat anoa SOA ry:n ja/tai NÄE ry:n jäsenet. Säätiön apurahat jaetaan jäsenille Suomen Optometrian Ammattilaiset ry:n ja Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n hallitusten päätöksellä.

 

Apurahahakemus tulee tehdä sähköisellä hakukaavakkeella. Apurahahakemusta ei täytetä tulostettuna, vaan se täytetään suoraan verkkosivulla. Hakemuksen täyttämisen jälkeen paina alaosassa olevaa LÄHETÄ painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Liitteenä pyydetty YAMK opinnäytetyön tutkimussuunnitelma tulee toimittaa PDF-tiedostona osoitteeseen jyri.vestervik(at)erto.fi.

 

Lisätietoa voit kysyä:

jyri.vestervik(at)erto.fi

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olet yksi meistä, jos työskentelet terveydenhuollon ammattilaisena optikkoliikkeessä, yksityisessä terveydenhuollossa, lääkäriasemalla tai sairaalassa tai toimit muissa näönhuollon tehtävissä. Kun liityt SOAan, liityt samalla Toimihenkilöliitto ERTOon ja saat käyttöösi kaikki liiton palvelut ja edut.

SOAn ja ERTOn jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua ERTOn vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme tai ERTOn sivuilta. Tapahtumakalenteristamme näet myös ajankohtaiset Näe ry:n järjestämät tapahtumat ja koulutukset.

Haluatko henkilöstönedustajaksi eli HEDiksi? HEDit ovat työntekijöiden työpaikalla keskuudestaan valitsemia henkilöitä, jotka toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään. Osa HEDeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.