Koulutukset ja tapahtumat

SOAn ja ERTOn jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua ERTOn vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme, ERTOn sivuilta tai SOAn koulutukset sivuilta.

Tapahtumakalenteristamme näet myös ajankohtaiset NÄE ry:n järjestämät tapahtumat ja koulutukset.

Olemme koonneet tälle sivulle myös muuta optikoille ja optometristeille hyödyllistä koulutusta.

Optikko – Optometristikoulutus

Optikoiden ja optometristien ammatillista peruskoulutusta sekä jatko- ja täydennyskoulutusta, kehitetään jatkuvasti yhteistyössä Metropolia ja OAMK ammattikorkeakoulujen, toimialajärjestöjen ja työelämän edustajien kanssa. 

Optikoiden täydennyskouluttautuminen terveydenhuollon ammattihenkilöinä

Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä edellyttää optikoilta jatkuvaa ammatillisten tietojen ja taitojen ylläpitämistä ja kehittämistä. Näkemisen ja silmäterveyden toimialalla, järjestöjen yhteisesti perustama Optometrian Eettinen Neuvosto, seuraa ja valvoo optikoiden/optometristien kouluttautumista täydennyskoulutusrekisterin avulla.

Lisätietoa soile.linds​tedt@erto.fi 

OEN Koulutusrekisteri »

Rajattuun lääkkeenmääräämiseen oikeuttava koulutus

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy
Tiedustelut Saija Flinkkilä, tutkintovastaava, p. 040 178 5154 tai saija.flinkkila@metropolia.fi

Oulun Ammattikorkeakoulu Oy OAMK
Tiedustelut Laura Arbelius, koulutussihteeri, p. 010 272 3218 tai laura.arbelius@oamk.fi

Työterveyshuollon asiantuntijakoulutus optikoille ja optometristeille

Lisäkoulutuksessa hankitaan valmiudet toimia työnäön asiantuntijana työterveyshuollossa. Lisäkoulutus on työterveyshuoltolain mukaista työterveyshuoltoon pätevöittävää koulutusta, jota edellytetään kaikilta asiantuntijatehtävissä toimivilta.

Lisäkoulutusta järjestävät sekä Työterveyslaitos että Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olet yksi meistä, jos työskentelet terveydenhuollon ammattilaisena optikkoliikkeessä, yksityisessä terveydenhuollossa, lääkäriasemalla tai sairaalassa tai toimit muissa näönhuollon tehtävissä. Kun liityt SOAan, liityt samalla Toimihenkilöliitto ERTOon ja saat käyttöösi kaikki liiton palvelut ja edut.

SOAn ja ERTOn jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua ERTOn vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme tai ERTOn sivuilta. Tapahtumakalenteristamme näet myös ajankohtaiset Näe ry:n järjestämät tapahtumat ja koulutukset.

Haluatko henkilöstönedustajaksi eli HEDiksi? HEDit ovat työntekijöiden työpaikalla keskuudestaan valitsemia henkilöitä, jotka toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään. Osa HEDeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.