Jäsenedut

Voit vaikuttaa työsi ehtoihin

Olemme jäsenyhdistyksenä Toimihenkilöliitto ERTOssa, jonka asiantuntemuksella neuvotellaan optikkoliikkeissä noudatettavan valtakunnallisesti yleissitova työehtosopimus.

Jäsenenämme pääset vaikuttamaan työehtosopimukseen ja sitä kautta omiin työehtoihisi antamalla kehitysehdotuksia ja palautetta kokemistasi epäkohdista.

Tiedät mitä alallasi tapahtuu

Pidämme sinut ajan tasalla työelämän yhteiskunnallisista ja lainsäädännöllisistä muutoksista. Valvomme ammatillisia etujasi sekä vaikutamme puolestasi työ- ja sosiaalilainsäädännöliisin asioihin.

Tavoitteenamme on, että optikot hoitavat tulevaisuudessa merkittävän osan ennaltaehkäisevästä silmien terveydenhuollosta.

Ammattiliitosta saat tietoa ja turvaa työelämään

SOAn jäsenenä kuulut myös Toimihenkilöliitto ERTOon ja saat käyttöösi kaikki ERTOn jäsenedut ja -palvelut. Saat esimerkiksi maksutonta neuvontaa työsuhdeasioissa sekä mahdollisissa riita-asioissa oikeusturvan ilman omavastuuta ja korvauksen enimmäisrajaa.

Voit täydentää tietojasi työelämäkoulutuksissamme ja verkostoitua alasi ammattilaisten kanssa tilaisuuksissamme.

ERTOn palvelut ja edut »

Saat tukea ammatilliseen täydennyskoulutukseen

SOA on Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry yhteistyöjäsen. Jäsenenämme voit osallistua toimialajärjestön ammatillisiin täydennyskoulutuksiin edulliseen jäsenhintaan.

Arto Hartikaisen online-mikroskopiakurssi hintaan 50e!

SOA tukee jäsentensä kouluttautumista ja tarjoaakin jäsenilleen nyt huippuedun. Arto Hartikaisen Mikroskopia-kurssin osat 1/2 ja 2/2 yhteensä hintaan 50 euroa (norm. 200€). Jäsen saa alennuksen koodilla SOA2020 ja kirjautumalla asiakastilille tai rekisteröitymällä. Kurssi tulee olla maksettuna maaliskuun 2020 loppuun mennessä. Jäsenyys tarkistetaan. Nyt pääset opiskelemaan vaikka kotisohvalta!
Luennot pääset ostamaan täältä.

Olet oikeutettu työttömyyskassan etuuksiin

Olemme vakuuttaneet jäsenemme KOKO-työttömyyskassassa. KOKO-kassa auttaa jäseniä vuorotteluvapaa-, opintovapaa- ja työttömyysturva-asioissa.

Saat käyttöösi maksuttoman lakimiespalvelun

SOA:n jäsenillä on jäsenetunaan oikeus saada Evershedin Asianajotoimiston lakimiehiltä neuvontaa puhelimitse yksityiselämäänsä liittyvissä oikeudellissa asioissa – tällöin olet suoraan yhteydessä asianajotoimistoon.

+358(0) 10 684 1300 (palvelussa kysytään jäsennumeroasi, joka löytyy ERTO-jäsenkortistasi)

Lue lisää!

Saat paljon muita hyviä etuja, kuten

  • ERTOn E>-lehden kotiosoitteesi neljä kertaa vuodessa ja lukuoikeuden NÄE-digiammattilehteen
  • mahdollisuuden vuokrata lomamökin Vuokatin Kulta-Katista edulliseen jäsenetuhintaan. Otathan yhteyttä silja.vehmassalmi@gmail.com, jos kiinnostuit.
  • matkustajavakuutuksen vapaa-ajan ulkomaanmatkoille
  • Lifted-verkkopalvelun maksutta käyttöösi hyvinvointisi ja jaksamisesi tueksi.

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olet yksi meistä, jos työskentelet terveydenhuollon ammattilaisena optikkoliikkeessä, yksityisessä terveydenhuollossa, lääkäriasemalla tai sairaalassa tai toimit muissa näönhuollon tehtävissä. Kun liityt SOAan, liityt samalla Toimihenkilöliitto ERTOon ja saat käyttöösi kaikki liiton palvelut ja edut.

SOAn ja ERTOn jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua ERTOn vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme tai ERTOn sivuilta. Tapahtumakalenteristamme näet myös ajankohtaiset Näe ry:n järjestämät tapahtumat ja koulutukset.

Haluatko henkilöstönedustajaksi eli HEDiksi? HEDit ovat työntekijöiden työpaikalla keskuudestaan valitsemia henkilöitä, jotka toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään. Osa HEDeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.